ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο δυσκολεύονται να εργάζονται οι γυναίκες από το σπίτι;

Τι δείχνει νέα έρευνα.
1
'
εργασία από το σπίτι

To ένα τρίτο των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας προτιμούν την εργασία από το σπίτι από την εργασία στο γραφείο. Aυτό αποκάλυψε η νέα έκθεση της Kaspersky «Women in Tech, Where are we now? Understanding the evolution of women in technology. Η Κaspersky που είναι μια παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλεια,  διαπίστωσε ότι ένας παρόμοιος αριθμός αναφέρει ότι λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν εργάζονται από το σπίτι, και το 33% αποκάλυψε ότι έχουν περισσότερη αυτονομία όταν δεν εργάζονται σε γραφείο. 

To προφίλ της έρευνας

Πραγματοποιήθηκε σε 13.000 ερωτηθέντες σε 19 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Περού, Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Βιετνάμ.

Όταν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν για τις καθημερινές εργασίες που μειώνουν την παραγωγικότητα ή την εξέλιξη της εργασίας, το 60% δήλωσε ότι είχε αναλάβει την πλειονότητα των δουλειών του σπιτιού σε σύγκριση με το 47% των ανδρών, το 63% ήταν υπεύθυνο για το διάβασμα των παιδιών σε σύγκριση με το 52% των ανδρών και το 54% των γυναικών έπρεπε να προσαρμόσουν τις ώρες εργασίας τους περισσότερο από τον άνδρα σύντροφό τους για να φροντίσουν την οικογένεια.

Ωστόσο, περισσότερο ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία αυτής της έκθεσης υπογραμμίζουν πώς η προοπτική της απομακρυσμένης εργασίας για τις γυναίκες στην τεχνολογία δεν συνάδει με την κοινωνική πρόοδο σε αυτήν τη δυναμική της «εργασίας από το σπίτι». Σχεδόν οι μισές γυναίκες που εργάζονται στην τεχνολογία έχουν δώσει μάχη για να ισορροπήσουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή από τον Μάρτιο του 2020 – αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Αμερική, αλλά είναι μια σταθερή παγκόσμια τάση. 

Ως αποτέλεσμα, το 50% των γυναικών πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της COVID-19 έχουν πράγματι καθυστερήσει, αντί να βελτιώσουν, τη συνολική εξέλιξη της καριέρας τους.

 

Αγαπημένο