ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τηλεργασία και κατανομή χρόνου: Πώς να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα

Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις.
3
'
tilergasia

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα όταν εργάζεται κάποιος με τηλεργασία, είναι το να κάνει σωστή κατανομή χρόνου. Το να φτιάξεις ένα πρόγραμμα δεν είναι διόλου εύκολο, αλλά αποδίδει πάντα. Παρακάτω θα βρεις 3 στρατηγικές που προσωπικά θεωρώ ότι θα σε βγάλουν απο την δύσκολη θέση, ωστόσο μπορείς πάντα να αναπρσαρμόσεις το οτιδήποτε, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και τον δικό σου χαρακτήρα.

Μην παρεκκλίνεις από το ωράριό σου

Τα ωράρια εργασίας, δεν έχουν φτιαχτεί διόλου τυχαία, αφού κατά 99% είναι συνηφασμένα με το αντικείμενο της δουλειάς σου, αλλά και τα καθήκοντά σου. Ακόμα και αν εργάζεσαι με τηλεργασία, το να παρεκκλίνεις από το ωράριο σου και να κοιμάσαι «5 λεπτά ακόμα» δεν είναι καθόλου σοφό, αφού στο τέλος της ημέρας πολύ πιθανό είναι πως δεν θα έχεις φέρει εις πέρας όσα πρέπει.

tilergasia-katanomi-xronou

Όρισε προτεραιότητες και πήγαινε με την μέθοδο «πυραμίδας»

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό, είναι να ορίσεις ο ίδιος τις προτεραιότητές σου ή να πηγαίνεις σύμφωνα με τα sos που σου έχει θέσει ο ανώτερός σου. Μόλις βγάλεις ένα πρόγραμμα προτεραιοτήτων, πήγαινε την ημέρα σου σύμφωνα με την μέθοδο «πυραμίδας» δηλαδή κάνε πρώτα τα κύρια και όσο προχωράει η μέρα τα λιγότερο σημαντικά. Έτσι, ακόμα και να προκύψει το οτιδήποτε δεν θα έχεις αφήσει κάτι πολύ σημαντικό.

tilergasia-programma

Δούλεψε σωστά και δεν θα κουραστείς

Το να εργαζόμαστε σωστά, είναι κάτι επίσης βασικό προκειμένου να αποφύγουμε ως εργαζόμενοι την εξουθένωση. Κάνε τακτικά διαλείμματα, αλλά μην αφήνεις κάτι χωρίς να το έχεις ολοκληρώσει. Με αυτό το τρόπο, δεν θα νιώθεις εύκολα κόπωση και άρα, θα αποδίδεις καλύτερα.

tilergasia-tips

Θέσε ο ίδιος στόχους

Ο ψυχολογικός παράγοντας, είναι ο πιο σημαντικός από όλους κατά την άποψή μου. Θέσε ο ίδιος στόχους στον εαυτό σου, κάνε το δικό σου πρόγραμμα, το οποίο είναι σύμφωνα με τις αρχες στην οποία εργάζεσαι και δεν θα αποτύχεις. Μόλις πιάσεις τον στόχο σου, θέσε ως επόμενο κάτι μεγαλύτερο. Έτσι, θα έχεις πάντα κίνητρο και θα εργάζεσαι με ζήλο.

Τέλος, είναι αναγκαίο να θυμάσαι πως ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Κάτι λοιπόν, που αποδίδει σε κάποιον μπορεί σε εσένα να μην έχει αποτέλεσμα. Πειραματίσου και φτιάξε την δική σου φόρμουλα και μόλις την βρεις, είμαι σίγουρη πως θα είσαι πιο ενεργητικός και παραγωγικός από ποτέ, χωρίς καμία καραντίνα να μπορεί να σε σταματήσει!

Αγαπημένο