ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 τρόποι να απασχολήσεις τα παιδιά σου στο σπίτι

Ο δεύτερος είναι για όλη την οικογένεια!
3
'
tropoi-na-apasxoliseis-ta-paidia-sou

Εκατομμύρια μαμάδες σε όλο το πλανήτη, βρίσκονται σε απόγνωση λόγω καραντίνας, αφού ψάχνουν τρόπους ώστε να απασχολήσουν τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι, χωρίς αυτό να μοιάζει μετά με βομβαρδισμένο τοπίο. Η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζεις, και οι παρακάτω εύκολοι τρόποι σίγουρα θα σου λύσουν τα χέρια, μιας και θα τα απασχολήσουν για ώρες, και εσύ θα κάνεις τις δουλειές σου με ησυχία. 

Χειροτεχνίες

Δεν υπάρχει παιδί που να μην αγαπά τις χειροτεχνίες. Μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα «σύνεργα» όπως κόλλες, διάφορα χρωματιστά χαρτιά ή χαρτόνια και γενικά ό,τι θέλεις και να αφήσεις τα παιδιά σου να εξαντλήσουν την φαντασία τους. Σίγουρα θα εκπλαγείς όταν δεις για πόση ώρα θα τα κρατήσει απασχολημένα κάτι τόσο απλό.

efkoloi-tropoi-na-apasxoliseis-ta-paidia-sou

Κηπουρική

Αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και εσύ μαζί με τα παιδιά σου, και σύμφωνα με έρευνες η κηπουρική βοηθάει πραγματικά τους πάντες να χαλαρώσουν. Μπορείς είτε να μεταφυτεύσεις κάποιο από τα φυτά που έχεις ήδη στο μπαλκόνι σου, είτε να κάνεις τον δικό σου μικρό κηπάκο με πάρα πολλά φυτά που θα ομορφύνουν τον χώρο και το σπίτι σου. Επιπλέον, μπορείς να φυτεύσεις στην κουζίνα σου ορισμένα βότανα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες και έτσι να ωφεληθείς διπλά!

tropoi-na-apasxoliseis-ta-paidia-sou-sto-spiti

Τα οικογενειακά βίντεο είναι για όλους

Δεν έχεις ιδέα πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι για τα παιδιά σου το να δουν οικογενειακά βίντεο από το παρελθόν! Φυσικά, οι επιλογές είναι άπειρες καθώς μπορούν να δουν από τον γάμο σου μέχρι και... την βάφτισή τους! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό θα τα κρατήσει επίσης απασχολημένα για πολλή ώρα, αφού τα σχετικά βίντεο διαρκούν από μια ώρα και πάνω.

Μια ακόμα ιδέα, αν τα παιδιά σου αγαπούν το διάβασμα είναι να τους πάρεις λογοτεχνικά βιβλία, ώστε και  να απασχολούνται, και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Απήλαυσε κάθε στιγμή μαζί τους γιατί ακόμα και αν σε φέρνουν στα όριά σου αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, μόλις επιστρέψουν στο σχολείο και την καθημερινότητά τους σίγουρα θα σου λείπει ο χρόνος που περνάγατε όλοι μαζί!

 

 

Αγαπημένο