ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παιδιά και καραντίνα: 3 τρόποι για να βρείτε την ισορροπία σας

Αν και εσείς είστε σε πανικό, πάρτε μια βαθιά ανάσα και... ιδού!
3
'
paidia-kai-karantina

Το να είσαι σε καραντίνα είναι κάτι πολύ δύσκολο από μόνο του αλλά το να είσαι... μαμά σε καραντίνα με τα παιδιά στο σπίτι, ίσως το ξεπερνάει! Δεν υπάρχει μαμά που να νιώθει ήρεμη αυτή τη περίοδο, και δεν υπάρχει περίπτωση έστω και για μια ώρα την ημέρα τα παιδιά σου να μην ξέρουν πώς να απασχοληθούν. Τα πράγματα ωστόσο, είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεσαι και υπάρχουν 3 τρόποι για να βρείτε την ισορροπία σας...

#1 Δημιουργική απασχόληση

Σίγουρα θα υπάρχει ένα πράγμα που απολαμβάνουν να κάνουν τα παιδιά σου είτε αυτό λέγεται ζωγραφική, είτε παζλ είτε το να παίζουν απλώς με τα παιχνίδια τους. Βρες τι είναι αυτό που τα κρατάει απασχολημένα την περισσότερη ώρα και επένδυσε πάνω του. Εξάλλου, δεν είναι κακή ιδέα τα δώρα του Άγιου Βασίλη να είναι προς αυτή τη κατεύθυνση...

paidia-kai-karantina-idees-apasxoliseis

#2 Κατανόηση - Επικοινωνία

Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν πολλή περισσότερη ενέργεια από εμάς τους ενήλικες, ίσως μερικές φορές ο εγκλεισμός να τους είναι πιο δύσκολο. Προσπάθησε να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου και αν δεις ή αν σου πουν ότι θέλουν να βγουν για λίγο από το σπίτι, προσπάιθησε να τα εκτονώσεις είτε με έναν απλό περίπατο, είτε με μια βόλτα με ποδήλατα είτε με μια άλλη ενεργητική δραστηριότητα.

paidia-kai-karantina-fasaria

#3 Κανονικότητα

Τους τελευταίους μήνες, αυτή η λέξη έχει ακουστεί σχεδόν όσο και η λέξη ιός. Βασικό όμως για τα παιδιά και την ισορροπία σου, είναι το σπίτι σας να λειτουργεί όσο πιο «κανονικά» γίνεται. Προσπάθησε μες στις άκρες, να τηρείς το καιθημερινό σας πρόγραμμα, αυτό προ καραντίνας, και θα δεις ότι όταν το κάνεις αυτό, τα πράγματα θα κυλούν πολύ πιο ομαλά.

Και να θυμάσαι: Το ότι χάνεις ορισμένες φορές τον αυτοέλεγχό σου, ή ότι τα παιδιά σου δεν σε ακούν στο 100% δεν σε κάνει κακή μητέρα. Σε κάνει απλώς, μια από τις εκατομμύρια μαμάδες στο πλανήτη που προσπαθούν εν μέσω ιού να βρουν τα πατήματά τους!

Αγαπημένο