ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς η γιόγκα μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου

Αντί να αγοράσεις κρέμες περιποίησης, βγάλε το χαλάκι σου και κάνε λίγη γιόγκα
2
'
πώς η γιόγκα ωφελεί το δέρμα iStock

Κάνοντας γιόγκα, μπορεί το σώμα και ο οργανισμός να ωφεληθούν με πολλούς τρόπους.

Η Courtney Sullivan, εκπαιδεύτρια yoga, εξηγεί πώς μπορείς με την γνωστή σε όλους Ινδική, ψυχική, φυσική και νοητική πρακτική , τη γιόγκα, να βοηθήσεις το δέρμα σου να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές.

Η γιόγκα είναι γνωστή για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Μερικά από αυτά είναι: η ενδυνάμωση, η ευλυγισία , η χαλάρωση του μυαλού και η μείωση του άγχους. Μπορεί όμως να κάνει και το δέρμα σου να δείχνει πιο υγιές και ζωντανό. Μερικές προπονήσεις γιόγκα μπορούν να προσφέρουν προσωρινά αποτελέσματα αλλά μία πιο τακτική συνεδρία γιόγκα μπορεί και να καταπολεμήσει κάποιες βασικές αιτίες που προκαλούν προβλήματα στο δέρμα σου.

Εικόνα
γιόγκα χαλάκι
iStock

 

Πώς η γιόγκα ωφελεί το δέρμα

Είναι σαφές πως η γιόγκα από μόνη της δεν μπορεί μαγικά να εξαφανίσει τα σπυράκια του προσώπου ή να μεταμορφώσει ξαφνικά το δέρμα σου. Ούτε μπορεί να αποτρέψει την γήρανση του σώματος. Αλλά η συχνή εξάσκηση στη γιόγκα μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να βελτιώσεις την εμφάνιση σου.

Μειώνει τα επίπεδα άγχους και βελτιώνει τον ύπνο

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο “International Journal of Yoga”, έδειξε ότι κάνοντας γιόγκα μπορείς να μειώσεις κατά πολύ τα επίπεδα του στρες και του άγχους και να σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα. Όταν είσαι ξεκούραστη αυτό αντανακλάται και στο δέρμα σου.

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος

Κάποιες στάσεις γιόγκα μπορούν να πυροδοτήσουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και το πρόσωπο σου. Κάποιες άλλες μπορούν να σε βοηθήσουν στην αναπνοή και την ισορροπία.

Είναι επομένως η γιόγκα ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσεις το σώμα, την υγεία αλλά και το δέρμα σου να είναι υγιή και να φαίνεσαι νέα και λαμπερή .

Αγαπημένο