ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να ξεχωρίσεις στην δουλειά σου ακόμα και με τηλεργασία

Οι 3 κανόνες της επιτυχίας.
3
'
τηλεργασία πώς να ξεχωρίσεις Shutterstock

Είναι γεγονός πως η τηλεργασία, έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και δεν αναμένεται να φύγει σύντομα. Αν από την άλλη είσαι άτομο με στόχους και φιλοδοξίες, δεν θέλεις η τηλεργασία να σε κρατήσει πίσω από την επαγγελματική σου εξέλιξη. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις στην δουλειά σου, ακόμα και με τηλεργασία και μάλιστα οι κανόνες για να το πετύχεις, είναι αρκετά απλοί:

Μην επαναπαύεσαι 

Φυσικά, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να εργάζεσαι όλη μέρα, γιατί θα καταλήξεις να εξουθενωθείς. Όμως, αν εργάζεσαι μακριά από το γραφείο σου, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις ένα πιο «χαλαρό» πρόγραμμα, το οποίο δεν θα σε βοηθήσει και ιδιαίτερα να ξεχωρίσεις. Ανέβασε τους ρυθμούς σου και σκέψου πως ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι στην εταιρία σου, είσαι υπάλληλος με υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να φέρεις εις πέρας.

Οργανώσου

Η οργάνωση είναι το κλειδί (και) εδώ. Κάνε το δικό σου πρόγραμμα, θέσε τους στόχους σου αναφορικά με το πώς θα ξεχωρίσεις και μην σταματήσεις αν δεν φτάσεις εκεί που θέλεις, όσο χρόνο και να σου πάρει. Εξάλλου, τυχόν λάθη είναι η απόδειξη ότι προσπαθείς.

Δούλεψε μεθοδικά

Ποια είναι τα αδύνατα σημεία σου και ποια τα δυνατά; Κάνε μια λίστα και βρες τα σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθείς και εκείνα που πρέπει να τελειοποιήσεις. Δούλεψε μεθοδικά και με πρόγραμμα και σίγουρα, αργά ή γρήγορα ο ανώτερός σου θα το προσέξει. 

Τέλος, ένα ακόμα κομμάτι στο οποίο πρέπει να δώσεις έμφαση είναι η προθυμία. Κανείς μας δεν γεννήθηκε τέλειος, όμως η προθυμία σου να αναλάβεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς να φέρεις εις πέρας σωστά (είπαμε, το burnout καραδοκεί), θα σε κάνει σύντομα αξιοπρόσεκτο.
 

Αγαπημένο